Binnen 2 jaar bevoegd voor de klas?

De Haagse Scholen biedt jou nu de mogelijkheid om via het zij –instroom traject binnen 2 jaar een lesbevoegdheid te halen!

Wat is een zij-instroom traject precies?
Gedurende een periode van twee jaar doorloop jij een intensief leer- en werktraject bij De Haagse Scholen en een door jou gekozen pabo-opleiding. Er zijn diverse hogescholen die de pabo-opleiding aanbieden, speciaal voor zij-instromers. Het is aan jou om te kiezen voor een hogeschool die het best bij jou past. Afhankelijk van de gekozen hogeschool, volg je twee avonden of één dag per week de pabo-opleiding.

Op de school waar je aan de slag gaat, sta je onder de begeleiding en verantwoordelijkheid van een bevoegde leerkracht. Een aantal dagen per week ben je medeverantwoordelijk voor een groep binnen één van onze basisscholen.

Kan ik zij-instromer worden?
Om in aanmerking te komen voor het traject zij-instroom in het (speciaal) onderwijs moet je in ieder geval een hbo- of wo-opleiding hebben afgerond.

Om te zien of je geschikt bent om daadwerkelijk als zij-instromer aan de slag te gaan moet je deelnemen aan een geschiktheidsonderzoek (assessment). Uit het geschiktheidsonderzoek zal blijken of je voldoende geschikt bent om direct voor de klas te kunnen staan, of je daarnaast binnen 2 jaar een bevoegdheid kunt halen en welke aanvullende scholing en begeleiding je nodig hebt.

Wat kunnen wij jou bieden?

  • Volledige vergoeding van studiekosten en de kosten voor de verplichte studieboeken;
  • Baangarantie als bevoegde leerkracht;
  • Aanstelling al leerkracht in de L10 of L11 (bij SBO) schaal;
  • Een betaalde studiedag;
  • Uitgebreide begeleiding

Aanmelden?
Voor het huidige schooljaar hebben wij helaas geen mogelijkheden om te starten als zij-instromer. Aanmelden kan weer vanaf februari 2020, voor de start van het nieuwe schooljaar.

Voldoe jij aan bovenstaande eisen en heb jij altijd al voor de klas willen staan?
Meer informatie kun je opvragen bij Douke Blommers via mail(d.blommers@dehaagsescholen.nl) of via 06-24933946.