Inloggen

Binnen 2 jaar bevoegd voor de klas?

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging? Heb je altijd al juf of meester willen zijn? En heb je een afgeronde HBO- of WO-opleiding? De Haagse Scholen biedt jou nu de mogelijkheid om via het zij-instroomtraject binnen twee jaar een lesbevoegdheid te halen!

Wat is een zij-instroomtraject precies?

Gedurende een periode van twee jaar doorloop jij een intensief leer- en werktraject bij De Haagse Scholen en een door jou gekozen pabo-opleiding. Er zijn diverse hogescholen die de pabo-opleiding aanbieden, speciaal voor zij-instromers. Het is aan jou om te kiezen voor een hogeschool die het best bij jou past. Afhankelijk van de gekozen hogeschool, volg je twee avonden of één dag per week de pabo-opleiding.

Op de school waar je aan de slag gaat, sta je onder de begeleiding en verantwoordelijkheid van een bevoegde leerkracht. Een aantal dagen per week ben je medeverantwoordelijk voor een groep binnen één van onze 52 basisscholen.

Kan ik zij-instromer worden?

Om in aanmerking te komen voor het traject zij-instroom in het (speciaal) onderwijs moet je in ieder geval een hbo- of wo-opleiding hebben afgerond.

Om te zien of je geschikt bent om daadwerkelijk als zij-instromer aan de slag te gaan moet je deelnemen aan een geschiktheidsonderzoek (assessment). Uit het geschiktheidsonderzoek zal blijken of je voldoende geschikt bent om direct voor de klas te kunnen staan, of je daarnaast binnen 2 jaar een bevoegdheid kunt halen en welke aanvullende scholing en begeleiding je nodig hebt.

Volledig overzicht Pabo regio Den Haag

Wil je overzicht? De Haagse Scholen denkt graag met je mee. We hebben de mogelijkheden voor de regio Den Haag in kaart gebracht.

Opleidingen
De Haagse Hogeschool
Neem voor vragen contact op met Hans de Looze.

Pabo Inholland Den Haag
Jouw contactpersoon is Ietsje Luursema.

Hogeschool Leiden
Voor vragen kan je terecht bij Marina Boekenstijn en/of Thamar Boonzaaijer.

 

Wat bieden wij jou?

  • Volledige vergoeding van studiekosten en de kosten voor de verplichte studieboeken;
  • Baangarantie als bevoegde leerkracht;
  • Aanstelling als leerkracht vanaf de start van de opleiding;
  • Uitgebreide begeleiding;
  • En een geweldig team van collega's.

Heb je goed vooronderzoek gedaan?

Ook voor komend schooljaar zijn wij op zoek naar nieuwe zij-instromers! Wil je meer informatie over het traject zij-instroom? Neem dan contact op met Douke Blommers via d.blommers@dehaagsescholen.nl

 

 

 

 

Blijf op de hoogte van de laatste vacatures

Maak Job alert
De Haagse Scholen gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.